Posljednjih pet vijesti u gradu Granicni Prelaz Gradiska

Wiki Article

Sve o Granicni Prelaz Gradiska

Table of ContentsPokazivači na Granicni Prelaz Gradiska koje trebate znati5 jednostavnih izreka o Granicni Prelaz Gradiska ObjašnjenoFascinirani Granicni Prelaz GradiskaNajbolje tajne Granicni Prelaz GradiskaNajbolji vodič za Granicni Prelaz Gradiska
Označavanje blizine državne granice Član 7 Za označavanje blizine državne granice na putevima i drugim komunikacijama u blizini državne granice postavljaju se posebne table sa natpisima i signalizacija kojima se upozorava na približavanje graničnoj liniji. Posebne table i signalizaciju iz stava 1. ovog člana, na zahtev granične policije, postavlja i održava organ državne uprave nadležan za uređenje saobraćajnog sistema.

ovog člana zabranjeno je postavljati druge table ili signalizaciju kojima bi se smanjila vidljivost ili na bilo koji drugi način menjalo značenje tih oznaka i signalizacije - granicni prelaz gradiska. Obaveza vlasnika ili korisnika zemljišta uz graničnu liniju Član 8 Vlasnici ili korisnici zemljišta uz graničnu liniju obavezni su da omoguće slobodan prolaz radi postavljanja i održavanja graničnih oznaka, tabli i signalizacije iz čl.

i 7. ovog zakona i drugih oznaka uz državnu granicu. Vidljivost granične linije i zabrana delatnosti uz graničnu liniju Član 9 Granična linija treba da bude očišćena od drveća, šiblja i drugog rastinja koji smanjuju vidljivost graničnih oznaka i pravac protezanja granične linije u skladu sa međunarodnim ugovorima. Pročišćavanje granične linije obavljaju organi državne uprave nadležni za inžinjerijsku geodeziju i državni premer. granicni prelaz gradiska.

Pokazivači na Granicni Prelaz Gradiska koje trebate znati

Ako to zahtevaju razlozi bezbednosti ili je to neophodno radi zaštite javnog reda i mira, sprečavanje širenja zaraznih bolesti ili odbrane Republike Srbije, može se zabraniti ili ograničiti plovidba, lov, ribolov, prelet vazduhoplova, kretanje, zadržavanje i nastanjivanje na određenim delovima teritorije Republike Srbije uz graničnu liniju. Područja iz st. 2.

ovog člana na kojima se sprovode određena ograničenja i zabrane utvrđuje Vlada, na predlog Ministarstva. Zabrana ili ograničenje iz st. 2. i 3. ovog člana mogu trajati dok traju razlozi zbog kojih su uvedeni. O zabrani ili ograničenju iz stava 3. ovog člana, kao i o njihovom obustavljanju, bez odlaganja obaveštava se nadležni organ susedne države diplomatskim putem.



Uređenje prostora uz državnu granicu Član 10 Nosilac aktivnosti izrade prostornog ili urbanističkog plana dužan je da u postupku donošenja prostornih ili urbanističkih planova, kojima se planira uređenje prostora na udaljenosti do 100 metara od granične linije, pribavi i saglasnost Ministarstva. Saglasnost za donošenje prostornog i urbanističkog plana iz stava 1.

Tajno oružje za Granicni Prelaz Gradiska

Nadležni organ, u postupku izdavanja lokacijskih uslova i građevinske dozvole, za građevinske objekte u području do 100 metara od granične linije, dužan je da pribavi saglasnost Ministarstva. Saglasnost iz stava 3 (granicni prelaz gradiska). ovoga člana neće se izdati ako bi građevinski objekat ometao obavljanje granične kontrole ili ako je to u suprotnosti sa međunarodnim ugovorom.

Vlada, na predlog Ministarstva i ministarstva nadležnog za spoljne poslove donosi odluku kojom određuje koje će se saobraćajne komunikacije, putevi i područja zaprečiti. Sprovođenje odluke Vlade o zaprečavanju u nadležnosti je Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije. III PRELAZAK DRŽAVNE GRANICE I GRANIČNI PRELAZ Prelazak državne granice Član 12 Prelazak državne granice je svako kretanje ljudi preko državne granice.

Radno vreme graničnih prelaza koji nisu otvoreni 24 časa mora biti vidno obeleženo posebnim tablama. Granično odobrenje Član 13 Za prelazak državne granice van graničnog prelaza, van utvrđenog radnog vremena graničnog Više informacija prelaza i van utvrđenog načina prelaska, ako nije drugačije uređeno međunarodnim ugovorom i kada postoji opravdani interes, uz odobrenje nadležnog organa susedne države, granična policija može izdati granično odobrenje.

Sve o Granicni Prelaz Gradiska

ovog člana izdaje se uz saglasnost organa uprave nadležnog za poslove carina i drugih nadležnih organa. Granično odobrenje neće se izdati ako bi prelazak državne granice lica negativno uticao na sprovođenje granične kontrole i bezbednost državne granice. Granično odobrenje čitaj više izdaje se sa rokom važenja do jedne godine. Granično odobrenje će se oduzeti u slučaju zloupotrebe ili prestanka razloga zbog kojih je izdato.

U slučaju nepogode iz stava 1. ovog člana, državna granica može se preći u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Lica koja su državnu granicu prešla u slučaju nepogode dužna su da o tome obaveste policiju, bez odlaganja. Granični prelaz Član 15 Granični prelaz je mesto određeno za prelazak državne granice u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju.

Stalni granični prelaz je mesto određeno za prelazak državne granice u toku cele godine. Sezonski granični prelaz je mesto određeno za prelazak državne granice u određenom periodu godine. Privremeni granični prelaz je mesto određeno za privremeni prelazak državne granice. Granični prelazi za međunarodni i pogranični saobraćaj Član 16 Granični prelaz za međunarodni saobraćaj je mesto određeno za prelaženje državne granice državljana Republike Srbije i stranih državljana.

Malo poznate činjenice o Granicni Prelaz Gradiska

granicni prelaz gradiskagranicni prelaz gradiska
Određivanje graničnih prelaza Član 17 Uslove i postupak otvaranja i zatvaranja graničnih prelaza, njihovu kategorizaciju, vreme i način prelaska preko državne granice određuje Vlada. Granični prelazi sa susednim državama određuju se u skladu s međunarodnim ugovorima. Određivanje privremenog graničnog prelaza Član 18 Izuzetno, privremeni granični prelaz rešenjem može odrediti ministar nadležan za unutrašnje poslove, uz saglasnost ministra nadležnog za poslove finansija, spoljnih poslova, poslove saobraćaja, kao i nadležnog organa susedne države, ako je to potrebno radi: 1) održavanja kulturnih, verskih, naučnih, sportskih i turističkih aktivnosti; 2) preusmeravanja saobraćaja; 3) izvođenja vežbi nadležnih državnih organa; 4) poljoprivrednih aktivnosti i ekonomskih aktivnosti ako za to postoji ekonomski interes; 5) obavljanja aktivnosti koje proizilaze iz međunarodnih ugovora.

granicni prelaz gradiskagranicni prelaz gradiska
Ako je određivanje privremenog graničnog prelaza potrebno radi poljoprivrednih aktivnosti, pored saglasnosti iz stava 1. ovog člana, potrebno je prethodno pribaviti i saglasnost ministra nadležnog za poslove poljoprivrede. Rešenjem iz stava 1. ovog člana određuju se vreme i način rada privremenog graničnog prelaza i drugi uslovi prelaska državne granice. Privremeni granični prelaz može biti otvoren u trajanju do tri meseca u toku jedne kalendarske godine, a ako je određen zbog obavljanja provjeri ovdje poljoprivrednih radova - dok traju ti radovi, odnosno dok postoji opravdan interes.

ovog člana propisuje Vlada. Uređenost i opremljenost graničnog prelaza Član 19 Granični prelazi moraju biti uređeni i opremljeni tako da omogućavaju bezbedno i efikasno obavljanje granične kontrole, u skladu sa međunarodnim standardima. Uslove koje mora da ispunjava granični prelaz u pogledu prostorija, uređaja, opreme, infrastrukture, dovoljnog broja zaposlenih i drugih materijalno tehničkih sredstava neophodnih za funkcionisanje graničnog prelaza propisuje Vlada, na predlog Ministarstva.

Report this wiki page